Milijarderi beže od virusa: Raste tražnja za privatnim ostrvima

Dok mnogi tokom karantina sanjaju o kući s dvorištem, milijarderi traže privatna ostrva na kojima traže utočište u vreme pandemije smrtonosnog koronavirusa.

Svet

Izvor: nezavisne.com

Sreda, 22.04.2020.

16:34

Milijarderi beže od virusa: Raste tražnja za privatnim ostrvima
Foto: Depositphotos, mikolajn

Milijarderi koji su zatvoreni u svojim apartmanima sada žele da kupuju i privatna ostrva. Tražnja za privatnim ostrvima je, prema rečima Džona Kristija, agenta agencije HG Kristi, u poslednjih šest nedelja učetvorostučena.

"Ista stvar se dogodila i nakon terorističkih napada u SAD 11. septembra 2001. godine. Ljudi su bili uplašeni i tražili su sigurno utočište. U ovom trenutku svi vlasnici privatnih ostrva borave na njima i planiraju da ostanu do kraja pandemije, dok su ranije tu provodili dva meseca godišnje", rekao je Kristi.

Jedno od privatnih ostrva ima i milijarder Ričard Branson, koji ga je ponudio na prodaju kako bi spasao svoj biznis, teško pogođen pandemijom koronavirusa.

Radi se o karipskom ostrvu Neker, koje vredi 150 miliona evra. Inače, ostrvo se iznajmljuje, a noć košta oko 122.000 dolara. Na ostrvu je izgrađena velika kuća u kojoj može da spava do 30 ljudi, a ima pogled na okean i okolna ostrva, prenose Nezavisne novine.

Kuća je uništena u požaru 2011. godine kada je munja uzrokovala požar. Nakon rekonstrukcije je ponovo otvorena 2013. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: