Kazne za "šoping turizam" 100 franaka

Švajcarska će kazniti kupce koji zanemaruju ograničenja vezana za virus i koji odlaze u kupovinu u susedne zemlje u kojima su cene niže, saopštila je vlada.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 16.04.2020.

19:24

Kazne za
Foto: Depositphotos/marek_usz

Stanovnici Švajcarske, inače, često posećuju Austriju, Francusku, Nemačku i Italiju da bi iskoristili prednost generalno nižih cena i mogućnosti nadoknade dodate vrednosti na porez čak i na osnovne namirnice, preneo je Rojters.

Granice u Švajcarskoj su zatvorene za takva putovanja u cilju sprečavanja širenja korona virusa, ali pogranična policija navodi da je primetila povećan broj putovanja preko granice radi kupovine.

Po povratku u Švajcarsku biće naplaćena kazna od 100 franaka ako je očigledno reč o "šoping turizmu" i ako je granica pređena isključivo u tu svrhu, saopštila je vlada.

Kazna neće biti naplaćena zbog same kupovine, već zbog ometanja rada graničara, navela je švajcarska vlada.

Ljudi će i dalje moći da prelaze granicu radi posla, nege bolesnih rođaka, lekarskih tretmana i drugih opravdanih razloga za putovanje u susedne zemlje.

U Švajcarskoj je broj smrtnih slučajeva porastao za 44 na ukupno 1.017, saopštila je danas zdravstvena agencija.

Broj novozaraženih porastao je za 396, na 26.732.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: