Avio-gigant razmatra smanjenje radne snage za 10 odsto

Boing razmatra smanjenje radne snage za oko 10 odsto,što može da uključi dobrovoljni odlazak uz otpremnine, prevremeno penzionisanje, ali i prisilne otkaze.

Svet

Izvor: B92

Petak, 10.04.2020.

09:13

Avio-gigant razmatra smanjenje radne snage za 10 odsto
Foto: depositphotos, motive56

Potencijalno smanjenje radnih mesta, kako se očekuje, u velikoj meri će biti usmereno na komercijalni sektor kompanije, koja je je pod pritiskom zbog krize u globalnoj industriji vazdušnog saobraćaja, navodi Volstrit Džurnal u tekstu koji prenosi Rojters.

Iz Boinga su odbili zahtev britanske agencije za komentarom.

Zbog pandemije koronavirusa, Boing je obustavio proizvodnju u svojim raznim pogonima, uključujući i fabriku u Južnoj Karolini u kojoj proizvodi model 787.

Prošle nedelje, glavni izvršni direktor Boinga Dejv Kalhun je najavio program za dobrovoljni odlazak zaposlenih, upozoravajući da će pandemija imati dugotrajan uticaj na vazduhoplovnu industriju.

Kompanija je ranije zamrzla zapošljavanje i plaćanje prekovremenog rada, osim u određenim ključnim sektorima kako bi štedela gotovi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: