Normalizacija američke ekonomije u maju?

Najviši zvaničnici Trampove administracije zaduženi za ekonomiju uvereni su da bi američka ekonomija mogla da počne da se vraća u normalne tokove u maju,

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 10.04.2020.

08:52

Normalizacija američke ekonomije u maju?
Foto: Depositphotos, EdZbarzhyvetsky

Zvaničnici su izrazili to uverenje uprkos upozorenjima zdravstvenih eksperata koji naglašavaju da je socijalno distanciranje ključno za pobedu nad epidemijom koronavirusa, izvetio je Rojters.

Procene ministra finansija Stivena Mnučina i ekonomskog savetnika u Beloj kući Larija Kudloa tumače se kao novi pritisak da se ekonomija vrati u normalne tokove, i pored toga štoje smrtnost pacijenata obolelih od koronavirusa u porastu.

Na pitanje novinara TV mreže CNBC da li smatra da bi predsednik Tramp mogao da odobri otvaranje trgovina u maju, Mnučin je kratko potvrdno odgovorio.

Doktor Entoni Fauči, ugledni ekspert za infektivne bolesti u američkoj vladi juče je izjavio da je važno da ljudi ostanu u kućnoj izolaciji.

"Morali bismo da udvostručimo napore u striktnom sprovođenju mera socijalnog distanciranja kako bismo smanjili smrtnost", apelovao je Fauči u TV mreže CBS govoreći o prognozama smrtnosti od kovida-19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: