Rusija očekuje od OPEK+ koordinaciju akcije na tržištu energenata

Rusije se zalaže za zajedničku koordinaciju akcija radi stabilizacije tržišta energenata, rekao je Dmitrij Peskov, govoreći o predstojećem samitu OPEK+.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 09.04.2020.

13:42

Rusija očekuje od OPEK+ koordinaciju akcije na tržištu energenata
Foto: Epa, Clemens Bilan

"Naš stav je jasan: Rusija se zalaže za zajedničku koordinaciju akcija u interesu stabilizacije svetskog tržišta energenata" rekao je Peskov, portparol Kremlja.

On nije želeo da saopšti konkretne parametre, o kojima se razgovaralo na sastancima sa predsednikom države Vladimirom Putinom prošle nedelje.

"O nijansama će se razgovarati tokom telefonske konferencije. Sačekajmo", rekao je portparol Kremlja.

Juče je objavljeno da je Rusija spremna da razgovara o smanjenju proizvodnje nafte za 14 odsto u odnosu na I kvartal 2020. godine ili za 1,6 milion barela dnevno.

Međutim, danas mediji pišu, pozivajući se na neimenovane saudijske izvore, da i ovaj ustupak Moskve za njih nije dovoljan – očekuju više. Rojters, javlja da je Rusija spremna da razgovara i o smanjenju proizvodnje za 2 miliona barela, prenosi Sputnjik.

Podsetimo, danas oko 14.00 po srednje evropskom vremenu biće održana video-konferencija predstavnika OPEK+ i drugih velikih proizvođača nafte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: