Povećana prodaja alkohola u Rusiji - vlasti poručile "ne leči od virusa Covid 19"

Ruske trgovine primetile su da je povećana kupovina alkoholnih pića poslednjih nedelja, pre svega votke, viskija i piva.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 09.04.2020.

11:28

Povećana prodaja alkohola u Rusiji - vlasti poručile
Foto: Depositphotos, draghicich

U poslednjoj nedelji marta, prodaja votke je porasla za 31 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok se prodaja viskija povećala za 47, a piva za 25 odsto, prenosi Rojters.

Mere koje su uvedene u Rusiji biće na snazi bar do 30. aprila, a zbog njih neki zaposleni su na neplaćenom odsustvu, neki su otpušteni, a nekima smanjene plate.

U Moskvi građanima je dozvoljeno da izlaze iz kuća samo da bi kupili hranu ili lekove u obližnjoj prodavnici, radi dobijanja zdravstvene nege, da bi prošetali psa ili bacili smeće.

Jedan od najvećih trgovinskih lanaca Magnit saopštio je da je udvostručio prodaju alkohola, dok je lanac prodavnica Lenda end O.Ki saopštio da je prodaja utrostručena.

"Ljudi svakodnevno kupuju šta mogu - votku, konjak i pivo. Uglavnom kupuju šta je najjeftinije", rekao je jedan od zaposlenih u marketu.

Vlasti su pozvale građane da se uzdrže od lečenja na svoju ruku alkoholom navodeći da alkohol ne može da izleči od virusa Covid-19 niti može da spreči njegovo prenošenje na drugu osobu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: