"Kapitalizam će zbog korone postati saosećajniji"

Milijarder Mark Kuban izjavio je da će kapitalizam zbog pandemije koronavirusa postati "saosećajniji".

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 09.04.2020.

10:42

Foto: Epa, CJ Gunther

"Mislim da će kapitalizam postati mnogo pametniji i saosećajniji zbog onoga kroz šta prolazimo", rekao je Kuban na Zatvaranju zvona Si-En-Bi-Sija.

Kuban, vlasnik NBA kluba Dalas Maveriks, rekao je da misli da će rukovodioci sada prepoznati da treba da prioritet daju zaposlenima, prenosi portal SEEbiz.

"Ne može se raditi samo o deoničarima", rekao je Kuban. "Zapravo morate staviti zaposlene ispred deoničara."

Poslednjih nedelja Kuban je bio ogorčen jer se pojačala pandemija koronavirusa.

Kuban je upozorio firme da prerano vraćaju zaposlene na radna mesta i vršio pritisak na zakonodavce u Vašingtonu da podrže radnike koji su pod uticajem ekonomskog šoka.

Takođe je rekao da bi svaka kompanija koja dobije državnu pomoć za zaustavljanje pandemije trebalo da bude sprečena u ponovnoj kupovini vlastitih deonica na tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: