Koronu već osećaju na žiro računu

Koronavirus je doneo i negativne posledice po žiro račune mnogih Austrijanaca.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 09.04.2020.

10:23

Koronu već osećaju na žiro računu
Foto: Depositphotos, Fredex

Čak 40 odsto građana kaže da se aktuelna kriza negativno odražava na njihove finansije, pokazuje istraživanje instituta Market agent.

Jedna četvrtina, to jest 23 odsto, moraće zbog toga da troši ušteđevinu.

Istraživanje pokazuje da 30 odsto Austrijanaca ima ušteđevinu u visini jedne do tri mesečne plate, a svaki deseti kaže da ima manje od visine jedne mesečne plate.

Aktuelna situacija utiče i na potrošačke navike Austrijanaca. Tako je oko 60 odsto navelo da trenutno živi štedljivije nego inače.

Međutim, Austrijanci su uvereni da će se prebroditi kriza zbog koronavirusa. Čak 71 odsto građana je uvereno da će Austrija dobro proći kroz aktuelnu krizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: