Francuski supermarketi ograničili maksimalne cene

Pariz -- Veliki lanci supermarketa u Francuskoj, poput Intermarša, Leklerka i Karefura, odlučili su da obuzdaju rast cena robe tokom pandemije koronavirusa.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, Syda_Ptroductions
Foto: Depositphotos, Syda_Ptroductions

Oni će zato privremeno ograničiti maksimalne cene najvažnijih proizvoda.

Intermarš je tako prvi najavio da će do 15. maja u njegovim supermarketima važiti ograničenje cena za 10.000 artikala, što je oko dve trećine od ukupne ponude.

Leklerk je to učinio sa cenama 4.000 proizvoda do kraja perioda izolacije u zemlji, dok je Karefur danas saopštio da će na sličan način ograničiti cene robe sa spiska od 500 artikala.

Kako prenosi portal Frans lokal, francuski supermarketi beleže rast prodaje u vreme kada je, odlukom vlade, većina prodavnica i pijaca privremeno zatvorena zbog pandemije.

Usled toga, asortiman robe u supermarketima je sužen, a cene su porasle, pa su mnogi potrošači primetili da su njihove sedmične kupovine odjednom postale znatno skuplje, navodi portal.

Ocenjuje da razlog leži i u tome što je vlada, u nameri da podrži francusku poljoprivredu, odlučila da prednost da i inače skupljim domaćim proizvodima.

strana 1 od 179 idi na stranu