Borba protiv koronavirusa: Nemačka usvaja još jedan paket podsticaja ekonomiji

Da bi prebrodila krizu uzrokovanu pandemijom koronavirusa nemačka bi morala da usvoji još jedan paket podsticaja.

Svet

Izvor: klix.ba

Ponedeljak, 06.04.2020.

13:31

Borba protiv koronavirusa: Nemačka usvaja još jedan paket podsticaja ekonomiji
Foto: Depositphotos, Steve_Allen

Ovo je stav koji je saveznoj vladi u Berlinu poslala unija industrijskih i trgovinskioh komora (DIHK)

Iz DIHK-a ističu kako ekonomija trenutno oseća više posledica pandemije nego sredinom marta kada je vlada Angele Merkel usvojila početni paket mera.

"Tome valja dodati lančane reakcije za celu ekonomiju. Drugim rečima, iz dana u dan možemo tačno izmjriti koliko se pogoršala ekonomska situacija mnogih kompanija", rekao je predsjednik DIHK-a Erik Švajcer.

Prema podacima novinske agenciji dpa, nemačka vlada planira da usvoji još jedan paket podsticaja, namenjen ponajpre kompanijama srednjeg profila, a cilj je poboljšanje produktivnosti i oslobođenje od kreditnih obaveza. Ovime bi državne garancije na kredite porasle na 300 milijardi evra.

"Zaštita vlade već uključuje dobre instrumente koji ublažavaju udarac krize", rekao je Švajcer, navodeći posebne propise o skraćenom radnom vremenu i hitnu pomoć za samozaposlene i mala preduzeća.

Nemačka vlada već je formirala paket pomoći ekonomiji veći od 750 milijardi evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: