"Rusija nije bila za raskidanje sporazuma OPEK+"

Rusija nije bila za to raskidanje sporazuma OPEК+, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Svet

Izvor: Sputnik

Nedelja, 05.04.2020.

14:00

Foto: Epa, ALI HAIDER

Peskov je dodao da se predsednik Rusije Vladimir Putin zalaže za konstruktivan pregovarački proces usmeren na stabilizaciju svetskog tržišta energenata.

"Rusija nije bila pristalica raskidanja sporazuma OPEК+. Predsednik Putin i ruska strana u celini se zalažu za konstruktivan pregovarački proces, koji nema alternativu, u cilju stabilizacije međunarodnog tržišta energenata", rekao je Peskov, prenosi Sputnjik.

Minimalna cena nafte nikome nije od koristi

Prema njegovim rečima, povećanje obima proizvodnje nafte rezultiraće minimalnom cenom tog energenta, što nije povoljno ni za jednu zemlju na svetu.

"Vidimo da su se naši partneri iz Saudijske Arabije odlučili za neviđene popuste i neviđeno povećanje proizvodnje. To je dovelo do toga da će se uskoro popuniti sva skladišta nafte u svetu. Tankeri se više ne koriste za transport nafte, nego kao ploveće cisterne. Na kraju ćemo dobiti minimalnu cenu nafte, što nije od koristi ni za jednu zemlju", rekao je Peskov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: