Radnicima 2,4 milijarde $ iz državne kase: Saudijski kralj pomaže plate u privatnom sektoru

Kralj Saudijske Arabije naredio je da se iz državne kase isplati deo zarada u privatnom sektoru u iznosu do devet milijardi rijala (2,4 milijarde dolara).

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 03.04.2020.

13:23

Radnicima 2,4 milijarde $ iz državne kase: Saudijski kralj pomaže plate u privatnom sektoru
Foto: Depositphotos, swisshippo

To je urađeno kako bi kompanije odustale od otpuštanja zaposlenih, izvestila je juče državna saudijska novinska agencija (SPA).

Najnovija mera u borbi protiv udara krize koronavirusa na privedu usledila je nakon hitnog paketa podsticaja koji je objavljen prošlog meseca s ciljem da se podupre ekonomija, prenosi Rojters.

"Umesto da prekine radni odnos nekom saudijskom građaninu, poslodavac ima pravo da traži od socijalnog osiguranja da mu u roku od tri meseca isplati 60 odsto nadoknade na ime plate zaposlenog, maksimano do devet hiljada rijala (po zaposlenom), a u ukupnoj vrednosti do 9,0 milijardi rijala (2,4 milijarde dolara)", izvestila je SPA pozivajući se na kraljevski ukaz.

Paket podsticaja, koji je prošlog meseca najavio ministar finansija Mohamed al-Džadan, iznosi 70 milijardi rijala koji će biti izdvojeni za pomoć preduzećima, a mere uključuju izuzeća i odlaganja nekih državnih taksi i poreza, prenosi britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: