Ruske železnice se povukle iz projekta u Iranu, u Srbiji se nastavlja realizacija

Kompanija Ruske državne železnice (RŽD) zaustavila je implementaciju infrastrukturnih projekata u Iranu, saopšteno je danas iz tog holdinga.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 02.04.2020.

12:48

Ruske železnice se povukle iz projekta u Iranu, u Srbiji se nastavlja realizacija
Foto: EPA, SERGEI ILNITSKY

Iz kompanije su naveli da je iranska strana obaveštena o toj odluci, prenosi agencija Tas.

Preduzeće Ruske železnice internešenel, koje je u okviru holdinga nadležno za projekte u inostranstvu, obustavilo je radove na elektrifikaciji pruge Garmsar - Inče Burun i zatvorilo podružnicu u Teheranu.

"JSC RŽD izražava uverenje da povlačenje RŽD Internešenela iz projekta Garmsar - Inče Burun neće uticati na partnerstvo Ruskih železnica i Iranskih železnica, koje pre svega imamo na polju međunarodne logistike, uključujući razvoj Međunarodnog saobraćajnog koridora Sever - Jug”, navodi se u saopštenju kompanije.

Ruske železnice nastavljaju da realizuju projekte u Indiji, Srbiji i na Kubi, dodaje Tas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

10 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: