Gasprom nastavio isporuke preko gasovoda Snaga Sibira

Isporuke gasa iz Rusije u Kinu gasovodom Snaga Sibira nastavljene su 31. marta, nakon završetka planiranih preventivnih remontnih aktivnosti, saopšteno je.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 01.04.2020.

14:21

Gasprom nastavio isporuke preko gasovoda Snaga Sibira
Foto: Epa/ALEXEY NIKOLSKY

"Snadevanje gasom kineskih potrošača je nastavljeno i odvija se kao i obično", navodi se u saopštenju pres-službe ruskog gasnog giganta, prenosi agencija Tas.

Radovi na preventivnim popravkama opreme i sistemima gasovoda Snaga Sibira izvođeni su od 16. marta.

Sporazumom koji su ranije potpisalo Gasprom i kineska energetska kompanija CNPC predviđeno je da se oprema i sistemi gasovodne instalacije remontuju dva puta godišnje, u proleće i u jesen.

Sporazumom sklopljenim 2014. godine, Gasprom će snabdevati Kinu gasom narednih u periodu od 30 godina. Vrednost sporazuma je 400 milijardi dolara a godišnji obim isporuka gasa je 38 milijardi kubnih metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: