Ekspo 2020 u Dubaiju se odlaže za iduću godinu?

Sajamska manifestacija Ekspo 2020 u Dubaiju trebalo bi da bude odložena za godinu dana zbog globalne pandemije koronavirusa.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 30.03.2020.

14:13

Ekspo 2020 u Dubaiju se odlaže za iduću godinu?
Foto: Depositphotos, vwalakte.

To se navodi u predlogu odluke u koju je uvid imala agencija Rojters i dva izvora upoznata sa situacijom.

Na ovoj izložbi kulture, poslovnih i tehnoloških dostignuća, koja je trebalo da počne u oktobru, očekivalo se 11 miiona stranih posetilaca, kao izlagači iz 192 zemlje sveta.

Očekuje se da će u Dubaiju kasnije danas, posle sastanka zvaničnika iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i predstavnika stranih zemalja koji je trebalo da učestvuju na sajmu, biti objavljeno da se događaj odlaže za narednu godinu, dodaje britanska agencija.

U informaciji se navodi da su učesnici manifestacije zatražili odlaganje, ukazujući na potrebu da se snage usredsrede na epidemiju koronavirusa.

Portparol sajma Ekspo odbio je komentar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potpisano: "Kanabis legalan od ponedeljka"

Javna, politička i zakonodavna rasprava o legalizaciji kanabisa u Nemačkoj je trajala godinama. Sada je definitivno gotovo i više nema odlaganja: od 1. aprila građani će pod određenim uslovima moći da gaje, kupuju, prodaju i konzimuraju marihuanu.

9:31

29.3.2024.

18 h

Svet

Nemci, šta sad?

Brdo dugova Nemačke je prošle godine još poraslo, izračunala je Bundesbanka. Javni dug se, naime, uvećao za 62 milijarde evra, na 2,62 biliona.

14:41

29.3.2024.

13 h

Podeli: