U Njujorku medicinskim sestrama nude 100 dolara na sat

Njujork -- U Njujorku su pored opreme hitno potrebne i medicinske sestre - njih čak 3.000, i zbog toga im je ponuđeno i tri puta više novca za ugovor na 13 nedelja.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/XiXinXing
Foto: Depositphotos/XiXinXing

Naime Njujork je epicentrar pandemije u SAD, a u gradu već sada svakih devet minuta i 50 sekundi umire jedan čovek.

Stotine medicinskih sestara iz čitave države sliva se u Njujork uprkos tome što je u gradu od 8,7 miliona stanovnika zaraženo 30.765 ljudi, i umrlo 672 , odluku lakše donose jer će ih na sat palaćati i 100 dolara a zahvaljujući tome će porodicama i deci moći da pruže više.

Bolnice su odlučile da povećaju plate pa će najiskusnije imati i tri puta veća primanja tokom rada sa obolelim na jedincima za hitni prijem i odeljenjima za intenzivnu negu.

Prema rečima šefa agencije za zapošljavanje Mihaela Facija, taj broj od 3.000 sestara i tehničara bio bi dovoljan da se popune kapaciteti četiri bolnice u Njujorku među kojima su Maunt Sinaj i Belvi, i u još nekoliko u Nju Džerziju.

"Razgovarao sam s medicinskim sestrama na jugu. Zarađivale su 29 dolara po satu. Bukvalno mi kažu: 'Čoveče, moram to da učinim za porodicu.' Jedna 34-godišnjakinja iz Majamija, rekla je da se vozila 24 sata da bi stigla do Nju Džerzija, gde radi", rekao je Facio.

strana 1 od 180 idi na stranu