Satelitski telekom operater podneo zahtev za stečaj

Britanski satelitski telekomunikacioni operater UanVeb (OneWeb) saopštio je danas da je u SAD podneo zahtev za zaštitu od bankrota.

Svet

Izvor: Tanjug

Subota, 28.03.2020.

15:58

Satelitski telekom operater podneo zahtev za stečaj
Ilustracija: Depositphoto, zorabc

Ova kompanija je zahtev podnela po osnovu Poglavlja 11, kako bi nastavio da traži kupca za svoj biznis. Takođe, satelitski operater je saopštio i da je smanjio radnu snagu zbog epidemije koronavirusa.

UanVeb je u pregovorima o takozvanom finansiranju dužnika koji poseduje vlastitu imovinu (debtor-in-posesion financing), što bi, ako sud da odobrenje, podržalo tekuće poslovanje kompanije, navodi se u saopštenju te firme, bez preciziranja koliko je radnih mesta ugašeno, prenosi Rojters.

Finansiranje dužnika koji ima vlastitu imovinu, a na koju zakonsko pravo polažu poverioci po osnovu zaloga ili drugih vrsta kolaterala, podrazumeva da se kompaniji dozvoli korišćenje ili prodaja te imovine za poslovne aktivnosti.

UanVeb je takođe saopštio da je u pregovorima o finansiranju od početka godine, ali da je taj proces zastao zbog finansijskih uticaja epidemije koronavirusa.

"Naša trenutna situacija je posledica uticaja krize epidemije virusa COVID-19 na privredu", izjavio je glavni izvršni direktor Adrijan Stekel.

Ovaj satelitski operater je procenio vrednost svoje imovine u rasponu od jedne do 10 milijardi dolara, a u istom rasponu se kreću i njegovi dugovi, navodi se u podnesku dostavljenom američkom Stečajnom sudu za južni okrug Njujorka.

Firma je početkom februara lansirala 74 satelita, uključujući 34 sa kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu, kako bi omogućila brzi internet pristup putem satelitske telekomunikacje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: