Putin: Najvažniji su životi građana, ali privreda ne sme stati

Moskva -- Najvažniji zadatak je da se sačuvaju životi i zdravlje građana, za šta su potrebni resursi kojih neće biti ako ekonomija stane, kaže Vladimir Putin.

Izvor: Sputnik
Podeli
Foto: Depositphotos, wrangel
Foto: Depositphotos, wrangel

Predsednik Rusije je na sastanku sa predstavnicima biznisa saopštio da na situaciju utiču dva faktora: pad tržišta nafte i drugih energenata i širenje koronavirusa.

"Zato treba u isto vreme da radimo u nekoliko pravaca: Naravno, najvažniji zadatak je da se sačuvaju životi ljudi. Međutim, očigledno je i da, ako ekonomija stane, tada neće biti resursa da se reši taj najvažniji zadatak. U životu je sve povezano", izjavio je Putin.

Ruski predsednik je ohrabrio biznis rečima: "Situacija sa virusom u Rusiji će se promeniti na bolje, samo je pitanje vremena". On je izrazio nadu da će bolest biti pobeđena za manje od tri meseca.

Ruske vlasti dobro znaju da se srednji i mali biznis nalazi u najtežoj situaciji, zbog čega je ruski lider obećao pomoć takvim privrednicima. On je podržao ideju uvođenja moratorijuma na proveru malog i srednjeg biznisa.

Putin smatra da će oštre restriktivne mere zbog koronavirusa ubrzati pobedu nad ovom pretnjom, prenosi Sputnjik.

"Ove mere su privremene i prinudne. One će trajati u zavisnosni od svoje efikasnosti i oštrine", zaključio je Putin.

Podsetimo, do danas u Rusiji je otkriveno 860 slučajeva inficiranih koronavirusom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 180 idi na stranu