Vlada blizu da preuzme punu kontrolu nad Alitalijom

Italijanska vlada blizu je da preuzme punu kontrolu nad avio-kompanijom Alitalija.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.03.2020.

10:08

Vlada blizu da preuzme punu kontrolu nad Alitalijom
Foto: Depositphotos, pio3.jpg

To bi moglo da se desi jer je epidemija koronavirusa u Evropi naterala da odustane od planova za pronalaženje kupca za nacionalnog prevoznika, objavio je danas "Mesađero".

Prema planu, čija je izrada u završnoj fazi, vlada će preuzeti kontrolu i nad letačkim i nad zemaljskim poslovanjem Alitalije, navodi se u izveštaju i dodaje da će plan biti sproveden u kratkom roku, preneo je Rojters.

Rim je prethodno odredio 31. maj kao rok za završetak postupka prodaje nacionalnog avio-prevoznika, a potencijalni investitori bili su obavezni da ponude dostave zaključno sa 18. martom. Izvor koji je upoznat sa situacijom rekao je Rojtersu da Alitalija ostaje bez gotovine, uprkos tome što joj je italijanska vlada dala dodatnih 400 miliona evra početkom godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

14 h

Podeli: