Optimistični u vezi koronavirusa: Ponovo se otvaraju fabrike

Izvršni direktor Epla Tim Kuk rekao je da se njihove fabrike u Kini ponovo otvaraju, i da je optimisitičan u vezi sa borbom protiv koronavirusa u toj zemlji.

Izvor: klix.ba
Podeli
Foto: Depositphotos, lightsource
Foto: Depositphotos, lightsource

"Broj obolelih pada iz dana u dan i vrlo sam optimističan. Kada je reč o dobavljačima, imamo ih svuda u svetu. Imamo ključne komponente iz SAD-a, delove smo zadržali u Kini. Ponovo smo otvorili fabrike u Kini tako da rade i polako se vraćamo u normalu", rekao je Kuk za Foks Biznis.

Kako piše The Verge, tehnički je Kuk naveo tačne informacije - da broj obolelih u Kini opada, ali pojavljuju se u drugim delovima sveta, u Južnoj Koreji, Italiji i Iranu.

Zbog toga koronavirus i dalje ima uticaj na globalnu ekonomiju i nije jasno kako će dalje širenje virusa uticati na druge aspekte biznisa, putovanja, javnog zdravstva i politike.

Ovaj medij ističe kako Kuk ovo možda govori zbog toga da bi uverio investitore kako je poslovanje kompanije solidno iako Eplove deonice padaju poslednjih dana zbog zabrinutosti i vesti o koronavirusu.

Prošle sedmice kompanija je u brifingu investitorima saopštila kako će globalni efekti borbe protiv koronavirusa dovesti do nižih prihoda u drugom kvartalu nego što je bilo očekivano.

Saopštili su kako se njihove fabrike za proizvodnju Ajfona ponovo otvaraju, ali da to sve ide sporije nego što je očekivano.

strana 1 od 184 idi na stranu