Široke ruke: Najbogatiji čovek sveta daje 10 milijardi $ za borbu protiv klimatskih promena

Osnivač Amazona Džef Bezos namerava da potroši 10 milijardi dolara sopstvenog bogatstva da bi pomogao u borbi protiv klimatskih promena.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 18.02.2020.

09:30

Široke ruke: Najbogatiji čovek sveta daje 10 milijardi $ za borbu protiv klimatskih promena
Foto: Depositphotos, kevron2002

Bezos, najbogatiji čovek na svetu, objavio je na Instagramu da će od ovog leta početi da daje stipendije naučnicima, aktivistima i neprofitnim organizacijama koje žele da zaštite planetu.

"Želim da sarađujem sa drugima da bi se proširili već poznati načini i istražili novi u borbi protiv razornih posledica klimatskih promena", naveo je Bezos, preneo je AP.

Portparol Amazona je potvrdio da će Bezos koristiti sopstveni novac za taj fond. Bezos, koji je pre 25 godina osnovao Amazon, ima udeo u kompaniji vredan više od 100 milijardi dolara, napominje AP.
View this post on Instagram

Today, I’m thrilled to announce I am launching the Bezos Earth Fund.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ Climate change is the biggest threat to our planet. I want to work alongside others both to amplify known ways and to explore new ways of fighting the devastating impact of climate change on this planet we all share. This global initiative will fund scientists, activists, NGOs — any effort that offers a real possibility to help preserve and protect the natural world. We can save Earth. It’s going to take collective action from big companies, small companies, nation states, global organizations, and individuals. ⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ I’m committing $10 billion to start and will begin issuing grants this summer. Earth is the one thing we all have in common — let’s protect it, together.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ - Jeff

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

19 h

Podeli: