Svetsko avio-partnerstvo: Er Frans, KLM, Delta i Virdžin

Avio-kompanije Er Frans, KLM, Delta i Virdžin Atlantik sklopile su partnerski sporazum.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 04.02.2020.

13:20

Svetsko avio-partnerstvo: Er Frans, KLM, Delta i Virdžin
Foto: Depositphotos, Photocreo

Ovo partnerstvo putnicima će omogućiti još više destinacija i opcija za lojalti programe kada putuju prema Evropi, Velikoj Britaniji i Severnoj Americi.

Sporazumom se povezuje 238 gradova u Severnoj Americi, 98 u centralnoj Evropi i 16 u Velikoj Britaniji, što omogućava direktne ili letove sa jednim presedanjem do svakog kutka Severne Amerike, navodi se u zajedničkom saopštenju četiri avio-kompanije.

Sporazum omogućava i izbor od 110 transatlantskih ruta non-stop, i povećava putnički i kargo prevoz na 23 posto ukupnog transatlantskog prevoza. Programi lojalnosti navedenih avio-kompanija se takođe povezuju, što će putnicima doneti nove koristi počev od 13. februara 2020.

Naime, svi korisnici programa za česte putnike (Blu biz i Flajing blu) moći će da zarade i koriste milje, ali i pogodnosti Elit programa na svim letovima navedena četiri avio-prevoznika, bilo da se radi o prekookeanskim letovima, letovima u Evropi ili onim u Severnoj Americi.

Godišnji prihodi od zajedničkog ulaganja procenjuju se na 13 milijardi dolara, a ukupan broj zaposlenih u sve četiri kompanije je preko 180.000.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: