Najveći posao u istoriji: Rusija počela proizvodnju raketnih sistema S-400 za Indiju

Moskva -- Rusija je počela proizvodnju protivvazdušnih raketnih sistema S-400 za Indiju, saopštio je ruski ministar industrije i trgovine Denis Manturov.

Izvor: Sputnik
Podeli
Foto: Depositphotos, zaykinoleg.gmail.com
Foto: Depositphotos, zaykinoleg.gmail.com

"Rusija će isporučiti S-400 Indiji u roku predviđenom ugovorom. Generalno, sve obaveze koje su strane preuzele na sebe, uključujući i plaćanje, ispunjavaju se u potpunosti. Takođe, u toku su radovi i na izgradnji centra za obuku u Indiji", naglasio je on.

Početkom oktobra 2018. godine Rusija i Indija su zaključile ugovor o isporuci sistema S-400. Pet pukova najnovijih protivvazdušnih raketnih sistema biće isporučeni Nju Delhiju za 5,43 milijarde dolara.

Ovaj posao nazvan je najvećim u celoj istoriji "Rosoboroneksporta" (Ruske državne kompanije za uvoz i izvoz proizvoda vojne i dvostruke namene). Završetak isporuke predviđen je u prvoj polovini 2025.

S-400 "Trijumf" je ruski protivvazdušni raketni sistem dugog i srednjeg dometa, predviđen za uništavanje svih savremenih i budućih sredstava za vazdušno-svemirske napade.

Ugovori za isporuku S-400 su, osim sa Indijom, potpisani i sa Turskom i Kinom. Mogućnost kupovine ovih sistema razmatra i Irak, prenosi Sputnjik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 184 idi na stranu