Prodaje sva izdanja: Voren Bafet odustaje od štampanih medija

Milijarder Voren Bafet odlučio je da odustane od biznisa izdavanja štampanih medija.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.01.2020.

19:05

Prodaje sva izdanja: Voren Bafet odustaje od štampanih medija
Foto: Epa/ARNE DEDERT

Kako javlja agencija AP, Bafet će prodati sva izdanja "Berkšir Hataveja" kompaniji "Li enterprajsiz" za 140 miliona dolara, uključujući i listove "Omaha vorld herald", koji izlazi u Nebraski, kao i njujorški "Bafalo njuz".

Bafet, koji je ljubitelj novina čitavog života, već nekoliko godina predskazuje da će većina njih nastaviti da se kreće silaznom putanjom, osim šačice nacionalnih listova kao što su "Njujork tajms" i "Vol strit žurnal".

Sporazum o prodaji obuhvata 30 dnevnih novina u 10 država kao i 49 pretplatničkih nedeljnika s digitalnim sajtovima, i još 32 druga štampana proizvoda.

U okviru ugovora, "Li" će ući u desetogodišnji zakup nekretnina "Berkšir Hatavej medija". Ova kompanija inače vodi poslove publikacija "BH medija" od jula 2018. godine.

Bafet, koji je predsednik i glavni izvršni direktor "Berkšira", rekao je da on i njegov partner Čarli Manger već dugo gaje poštovanje prema "Liju".

"Imali smo nulti interes da grupu prodamo bilo kome drugom iz jednog jednostavnog razloga - smatramo da je 'Li' najbolje pozicioniran da vodi posao kroz izazovne vode ove industrije", naveo je Bafet.

Štampa čini mali deo Berkšir Hataveja, koji poseduje više od 90 raznovrsnih kompanija i ima ogromne investicije u kompanijama kao što su Koka-Kola, Epl i Vels Fargo.

Portfolio "Lijevih" publikacija će se povećati na 81 dnevno izdanje, što će skoro udvostručiti sadašnji broj njegovih čitalaca, naveli su iz te kompanije.

Očekuje se da će sporazum biti zaključen sredinom marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: