Kineske kompanije Bajtdens i Tensent poručile zaposlenima : "Radite od kuće"

Kompanije u Kini traže od svojih zaposlenih da rade od kuće kako bi pokušali da uspore širenje smrtonosnog Koronavirusa.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.01.2020.

09:40

Kineske kompanije Bajtdens i Tensent poručile zaposlenima :
Foto: Epa, Jerome Favre

Preduzeća takođe radnicima nude duže odmore i poručuju zaposlenima koji se vraćaju iz najugroženijih oblasti da ni slučajno ne dolaze na posao.

Koronavirus je, prema najnovijim podacima, odneo 80 života, a samo u Kini je zaraženo gotovo 3.000 osoba.

Kompanija Bajtdens, koja je vlasnik popularne platforme za deljenje video-snimaka TikTok i kinesk gigant video-igara Tensent su svojim radnicima poručili da rade od kuće.

Vlasti grada Sudžou su u nedelju najavile da će prodavnice biti zatvorene do 8. februara, a možda i duže. U ovom gradu, proizvodnom čvorištu regiona, se, između ostalog, nalaze i veliki tehnološki i farmaceutski poslovni parkovi.

Nekoliko kompanija, uključujući i švajcarsku bankarsku grupu UBS i kompaniju za razvoj nekretnina Kantri garden su naložile radnicima koji se vraćaju iz grada Vuhan ili provinicije Hubej da ostanu kod kuće.

Berza u Hongkongu je otkazala ceremoniju zakazanu za sredu, kojom bi obeležili prvi dan trgovanja u Lunarnoj novoj godini, zbog zabrinutosti zbog rizika od zaraze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: