Svetski lideri u paprenom švajcarskom gradiću: Čak i jaja četiri puta skuplja od naših

Davos -- U Davosu se se održava jubilarni 50. Svetski ekonomski forum.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos, happyalex
Foto: Depositphotos, happyalex

Švajcarski gradić, inače poznat po visokim cenama, postaje još skuplji u toku prestižnog događaja kada se tamo okupljaju svetski lideri.

Obrok za jednu osobu u jeftinijem restoranu koštaće vas oko 23 švajcarskih franaka ili 2.500 dinara, što je čak 291 odsto skuplje od prosečne cene za istu uslugu u nekom restoranu u prestonici Srbije.

Prema podacima do kojih je došao sajt Numbeo, jaja u Davosu su su čak 235 odsto skuplja nego u Beogradu, pa ćete u švajcarskom skijaškom raju za pakovanje od 12 jaja morati da izdvojite gotovo 550 dinara. Jabuke, koje su kod nas na svakom koraku, u Davosu koštaju "samo" 430 dinara po kilogramu.

Cena vekne hleba je prava sitnica, 230 dinara!

Ukoliko poželite da se opustite uz film u bioskopu, to zadovoljstvo ćete platiti 2.000 dinara, a kokice i piće, naravno, nisu uključeni u cenu.

Među najskupljim namirnicama posebno se izdvaja govedina, za koju ćete u Beogradu, za kilogram, u proseku platiti 800 dinara. U Davosu scena skače za 700 procenata, na više od 6.000 dinara.

Skupo će vas izaći i vožnja taksijem, koja je čak 350 odsto skuplja nego u Beogradu, start će u Davosu "pojesti" više od 700 dinara, dok se svaki kilometar vožnje naplaćuje dodatnih 460 dinara.

strana 1 od 190 idi na stranu