Imovina uhapšenog dijamantskog magnata na aukciji

Imovina indijskog dijamantskog magnata Nirava Modija biće prodata na aukciji u naredna dva meseca, saopštila je aukcijska kuća Safronart iz Mumbaja.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.01.2020.

17:20

Imovina uhapšenog dijamantskog magnata na aukciji
FOTO: Depositphotos/Shenki

Njegova imovina zaplenjena je kada je uhapšen u Britaniji prošle godine zbog optužbi za prevaru.

Aukcija, koja se sprovodi na osnovu sudskog naloga, deo je napora vlade premijera Narendre Modija za prodaju imovine konfiskovane u krivičnim predmetima radi podmirivanje dugova bankama, preneo je Rojters.

Modijeve dijamante nosile su holivudske zvezde, poput Kejt Vinslet i Dakote Džonson.

Modi je uhapšen zbog sumnje da je umešan u prevaru od dve milijarde dolara u indijskoj državnoj banci Pandžab, što on negira, a protivi se i ekstradiciji iz Britanije u Indiju.

Najveću pažnju na aukciji privlači slika "Dečak sa limunom" Amrite Šer-Gil, koja se procenjuje na 1,69 do 2,53 miliona dolara, a tu je i ulje na platnu najpoznatijeg indijskog slikara M. F. Husaina slične vrednosti i delo moderniste V. S. Gaitonde.

Na aukciji će se naći i luksuzni ručni satovi, luksuzne torbe i dva automobila, porše panamera i rols-rojs goust, navodi se u saopštenju Safronarta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

20 h

Podeli: