Tiket 25 dolara: Lutrija za preskupi avion meksičkog predsednika

Posle neuspelih pokušaja prodaje luksuznog predsedničkog aviona, meksički predsednik predložio je da se organizuje lutrija za koju će tiketi koštati 25 dolara.

Svet

Izvor: B92

Subota, 18.01.2020.

09:00

Tiket 25 dolara: Lutrija za preskupi avion meksičkog predsednika
Foto: Depositphotos/zhukovsky

Andres Manuel Lopes Obrador smatra da je taj avion koji je kupio njegov prethodnik Enrike Pena Nijeto 2012. godine i čija je vrednost 130 miliona dolara, previše luskuzan za zemlju čija polovina stanovnika živi u siromaštvu.

Ponudio je besplatno održavanje aviona godinu dana u slučaju da pobednik na lutriji nema sredstava za to.

Boing 767 Drimlajner bio je na prodaji u SAD godinu dana ali nije našao kupca.

"Pomozite mi", rekao je Obrador na konferenciji za novinare.

Takođe je kazao da se sastajao sa biznismenima kako bi dobio ideju kako da se reši ovog aviona. Obrador je predlagao razmenu aviona za američku medicinsku opremu ili prodaju letelice u delovima grupi biznismena.

Takođe je ponudio njegovo iznajmljivanje na sat. Avion je skup za održavanje. Može da primi 80 ljudi i ima predsednički apartmant sa spavaćom sobom i kupatilom.

Stručnjaci tvrde da bi njegovo pretvaranje u komercijalni avion bilo preskupo, piše AP.

Obrador važi za skromnog predsednika putuje turističkom klasom, a luksuznu predsedničku rezidenciju pretvorio je u umetnički centar i obećao da nikad neće kročiti u avion koji je kupio njegov prethodnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: