Gigant ostaje odan Rusiji: "Podržavamo Severni tok 2"

Hag/Moskva -- Englesko-holandska korporacija "Šel", jedan od evropskih partnera "Gasproma" u izgradnji gasovoda "Severni tok 2", ostaje privržena projektu.

Izvor: Sputnik
Podeli
Foto: Depositphotos, olena-design
Foto: Depositphotos, olena-design

"Šel" podržava projekat bez obzira na američke sankcije protiv gasovoda, rekao je novinarima predsednik koncerna u Rusiji Sederik Kremers.

"Mi smatramo da je Severni tok 2 vrlo važan za energetsku bezbednost Evrope. Mi smatramo da gasovodni transport ima prednosti, zato mi podržavamo projekat. Sankcije koje su bile uvedene utiču na projekat. One su razlog zbog kog on zaista može biti odložen na neko vreme", rekao je Kremers.

Rusija ne sumnja da sama može da završi izgradnju Severnog toka 2. Predsednik Rusije Vladimir Putin je naglasio da završetak izgradnje treba da bude odložen na nekoliko meseci, ali je izrazio nadu da će do kraja 2020. godine građevinski radovi biti završeni i da će gasovod da profunkcioniše, prenosi Sputnjik.

Krajem decembra predsednik SAD Donald Tramp je potpisao vojni budžet zemlje za 2020. godinu, koji, između ostalog, predviđa uvođenje sankcija Severnom toku 2 i Turskom toku.

strana 1 od 190 idi na stranu