Za nedelju dana zaradio dve milijarde $: Prvi čovek Tesle iz dana u dan sve bogatiji

Osnivač američke kompanije Tesla Ilon Mask za nedelju dana je uvećao svoje bogatstvo za 2,1 milijardu dolara, zahvaljujući rastu akcija.

Svet

Izvor: Investitor.me

Četvrtak, 16.01.2020.

13:02

Za nedelju dana zaradio dve milijarde $: Prvi čovek Tesle iz dana u dan sve bogatiji
Foto: Depositphotos, Imaginechina-Editorial

Vrednost akcija Tesle ubrzano je rasla nakon što je kompanija prošle nedelje otkrila da je isporučila rekordnih 112.000 vozila u četvrtom kvartalu 2019. To je blago iznad procena analitičara.

Na rast je uticala i vest da je Teslina prva fabrika van Sjedinjenih Američkih Država u Kini počela isporuku električnih vozila. Akcije kompanije su u nedelji do 9. januara porasle za 13 odsto, povećavajući ujedno i neto vrednost Maskovog bogatstva za preko dve milijarde dolara.

Mask je medije širom sveta ove nedelje iznenadio bizarnim striptiz-plesom na pozornici Tesline fabrike kod Šangaja, čime je proslavio isporuku prvih električnih modela 3 kupcima u toj zemlji, prenose agencije.

Mask poseduje oko 22 odsto Teslinih akcija, koje čine otprilike polovinu njegovog bogatstva. Ima vlasnički udeo i u kompaniji Spejs iks, koji je procenjen na 12,5 milijardi dolara, prenosi Investitor.

Prema poslednjim podacima američkog magazina Forbs, ukupno bogatstvo Ilona Maska procenjeno je na 22,3 milijarde dolara, što ga svrstava na 40. mesto najbogatijih ljudi sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: