"Ceo svet treba da sustigne Rusiju"

Moskva -- Predsednik Rusije Vladimir Putin održao je danas redovno obraćanje poslanicima Donjeg i Gornjeg doma ruskog parlamenta.

Izvor: Sputnik
Podeli
Foto: Epa/MICHAEL KLIMENTYEV
Foto: Epa/MICHAEL KLIMENTYEV

Putin je, govoreći o konfliktima, rekao da je potrebno osigurati stabilnost u svetu i istakao da je Rusija prvi put u istoriji pretekla sve zemlje kada je reč o najnovijem nuklearnom naoružanju.

Naveo je i da je potrebno osigurati stabilnost u svetu u svim aspektima, uzimajući u obzir sve političke o vojne okolnosti.

Kada je reč o naoružanju, Putin je istakao da Rusija nikoga ne sustiže, već da ceo svet treba da sustigne Rusiju, preneo je Sputnjik.

"Rusija je prvi put u istoriji pretekla sve zemlje sveta kada je reč o najnovijem nuklearnom naoružanju. Naši koraci po pitanju jačanja nacionalne bezbednosti preduzeti su na vreme i u dovoljnom obimu", dodao je.

"Međutim, uprkos tome, potrebno je ostati oprezan, neophodno je nastaviti sa radom", dodao je.

Inflacija daleko manja od planirane

Inflacija prošle godine iznosila je tri odsto, što je za četiri procenta manje nego što je bilo predviđeno, rekao je Putin.

Što se tiče investicija, ruski predsednik je rekao da je neophodno ubrzati proces usvajanja svih zakona koji se tiču poreskih olakšica, a podršku države ne treba da uživaju samo krupna preduzeća, već i predstavnici malog i srednjeg biznisa.

Dodao je i da tempo rasta bruto društvenog proizvoda Ruske Federacije u 2021. godini mora da bude viši od svetskog.

strana 1 od 183 idi na stranu