Blistavo doba: Vlada ubrizgava 96 milijardi dolara u železničku infrastrukturu

Nemačka vlada je potpisala ugovor sa kompanijom Dojče ban o ulaganju gotovo 100 milijardi dolara u železničku infrastrukturu u zemlji tokom naredne decenije.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 14.01.2020.

16:12

Blistavo doba: Vlada ubrizgava 96 milijardi dolara u železničku infrastrukturu
Foto: Depositphotos, circotasu

Prema sporazumu, savezna vlada će obezbediti 62 milijarde evra za održavanje i modernizaciju postojeće železničke mreže, a Dojče ban će izdvojiti 24 milijarde evra za realizaciju plana zamene starih pruga i železničkih mostova, prenosi agencija AP.

Ministar saobraćaja Andreas Šojer rekao je da ova ulaganja, koja su za 54 odsto veća u odnosu na prethodni planski period - najavljuju "blistavo doba" za nemačke železnice.

Nemačka vlada je obećala da će razvijati železnički saobraćaj u okviru napora za smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte u saobraćaju, i nedavno je donela odluku o smanjenju poreza na dodatu vrednost za vozne karte, čime su troškovi putovanja na dugim relacijama srezani za oko 10 procenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: