Nakon Bregzita, Britanija uvodi sopstvene sankcije: Evo ko je prvi na udaru

Velika Britanija planira da formira sopstveni sankcioni režim, nakon što izađe iz Evropske unije.

Svet

Izvor: B92

Petak, 10.01.2020.

18:40

Nakon Bregzita, Britanija uvodi sopstvene sankcije: Evo ko je prvi na udaru
Foto: Epa/NEIL HALL

Na spisku bi se u prvom redu mogli naći stanovnici Rusije, piše "Fajnenšel tajms".

Prvi talas sankcija bi pored građana Rusije mogao da uključi i stanovnike Libije, Severne Koreje i Saudijske Arabije, piše list.

Navodi se da London planira da u februaru objavi svoju nameru o formiranju sankcionog mehanizma, nakon što napusti EU, preneo je Sputnjik.

Prilikom uvođenja sankcija planirano je i blokiranje aktive, kao i zabrana ulaska u Kraljevinu licima za koje se sumnja da krše ljudska prava.

List navodi da britanski ministar spoljnih poslova Dominik Rab planira takav korak kako bi dokazao da je zemlja sačuvala svoj položaj nakon Bregzita.

Pored toga, nove sankcije bi mogle da budu odgovor na strahove da nova britanska trgovinska politika može kršiti ljudska prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

21 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: