EU upozorava: Komercijalni letovi u ovoj zoni nisu bezbedni

Evropska Agencija za bezbednost avio-saobraćaja (EASA) upozorila je članice da izbegnu komercijalne letove u vazdušnom prostoru Irana.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 09.01.2020.

13:10

EU upozorava: Komercijalni letovi u ovoj zoni nisu bezbedni
Foto: Depositphotos, swisshippo, 3139071

"Agencija za bezbednost vazduhoplovstva stupila je u kontakt s nadležnima za avio-saobraćaj u zemljama članicama i kao meru predostrožnosti preporučila izbegavanje komercijalnih letova preko iranskog vazdušnog prostora", izjavio je portparol EK Stefan de Kersmeker.

U Briselu navode da je odluka o suspenziji komercijalnih letova evropskih avio-kompanija prvenstveno u rukama nacionalnih vlasti zemalja članica.

Dodaje se da su neke zemlje članice EU već izdale takvu preporuku svojim nacionalnim avio-prevoznicima.

Nemačka Lufthanza i francuski Er Frans do daljeg su suspendovali letove nad vazdušnim prostorom Irana i Iraka zbog povišenih tenzija u regionu.

EU je najavila i vanredni sastanak Evropske službe za bezbednost avio-saobraćaja, koja bi 10. januara trebalo da proceni rizike i donese odluke o zajedničkim merama bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

3 h

Podeli: