Japanski avio-prevoznik poklanja 50.000 povratnih karata: Postoje samo tri uslova

Japan erlajns je objavio da poklanja 50.000 povratnih karata, ali ne očekujte da ćete besplatno posetiti Zemlju izlazećeg sunca.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.12.2019.

18:39

Japanski avio-prevoznik poklanja 50.000 povratnih karata: Postoje samo tri uslova
Foto: Depositphotos/Boarding2Now

Te karte su samo za letove između Tokija i Osake.

Namera je da se turisti koji dolaze u japansku prestonicu podstaknu da izađu iz tipičnih urbanih centara tokom posete toj zemlji.

"Japan je mnogo više od blještavih svetala u urbanim centrima", kaže se u saopštenju Japan erlajnsa izdatom danas, koje prenosi Biznis insajder.

U saopštenju se dodaje da "posetioci mogu više da saznaju o fascinantnoj istoriji i kulturi Japana tako što će istražiti različite regione zemlje".

Skoro 2,5 miliona stranih gostiju posetilo je Japan samo u oktobru, a turistička industrija donela je zemlji oko 37 milijardi dolara.

Međutim, državna statistika pokazuje da turisti u velikoj većini posećuju region Kanto, gde se nalazi Tokio, kao i Kansaj gde su Osaka i Kjoto.

Manje, ruralne oblasti nisu u stanju da prihoduju od turizma, ali Japan erlajns bi ovom promotivnom akcijom da podstakne turiste da ih otkriju.

Postoje tri uslova za dobijanje karata. Vaš pasoš mora biti izdat u nekoj drugoj zemlji, ne u Japanu, ili morate imati trajno boravište izvan te zemlje; morate biti u Japanu između jula i septembra naredne godine; i imati karticu za sakupljanje nagradnih milja Japan erlajnsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

18 h

Podeli: