"Zaštita od agresije Kremlja": Još jedan paket sankcija, na udaru bankarski i energetski sektor

Komitet američkog Senata za međunarodne poslove usvojio je nacrt zakona, koji predviđa veliki paket sankcija protiv državnog duga Rusije.

Svet

Izvor: Sputnik

Sreda, 18.12.2019.

19:25

Foto: Depositphotos, raz234

Na udaru će biti bankarski i energetski sektor zemlje, saopštio je predstavnik komiteta.

Demokrate i republikanci su još početkom 2019. godine podneli Kongresu na razmatranje nacrt zakona o "zaštiti američke bezbednosti od agresije Kremlja", navodi Sputnjik.

Ranije je komitet saopštio da je planirano da se dokument usvoji u januaru sledeće godine, ali su se senatori odlučili na taj korak pre božićnih praznika.

Prema propisima, nakon usvajanja dokumenta na nivou komiteta sledi glasanje Senata, zatim treba da ga usvoje oba doma američkog Kongresa, nakon čega će on otići na potpis predsedniku Sjedinjenih Američkih Država.

U slučaju da nacrt zakona konačno potpiše američki predsednik, to će prouzrokovati nove ozbiljne sankcije protiv bankarskog i energetskog sektora Rusije, kao i protiv ruskog državnog duga. Nacrt zakona predlaže da se uvedu sankcije protiv ruskih banaka, koje „podržavaju napore u cilju mešanja u izbore“.

Moskva je više puta negirala sve optužbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: