Povezuju istok Rusije i sever Kine: Novi most donosi procvat trgovine VIDEO

Izgradnja dugo očekivanog prekograničnog železničkog mosta između Rusije i Kine biće gotova do kraja sledeće godine.

Svet

Izvor: klix.ba

Ponedeljak, 16.12.2019.

12:24

Povezuju istok Rusije i sever Kine: Novi most donosi procvat trgovine VIDEO
Foto: Ilustracija, Depositphotos, Stockdonkey

Kako je izjavio savetnik ruskog predsednika u krajnje istočnom saveznom okrugu Jurij Trutnev, ova investicija doneće procvat trgovine.

Očekuje se da će 2.209 metara dugačka struktura koja povezuje daleki istok Rusije i najseverniju kinesku provinciju Heilongjang dovesti bilateralnu trgovinu na nove vrhunce.

Projekat ima za cilj da razvije međunarodni koridor koji povezuje kinesku severoistočnu železničku mrežu sa ruskom sibirskom železničkom mrežom, kaže Li Huaćao, glavni inženjer železničke pruge prekograničnog mosta.

Izgradnja auto-puta na mostu preko reke Amur završena je prošlog meseca. Očekuje se da će se količina tereta povećati osam puta ili na četiri miliona tona kada ruta počne s radom.

"Most ima strateški značaj za nas. Veoma je obećavajući za našu regiju", rekao je guverner ruske Amurske regije Vasili Orlov prilikom službene ceremonije obeležavanja završetka deonice auto-puta, prenosi Klix.

Dogovor o ambicioznom građevinskom projektu vrednom 300 miliona dolara postignut je 2013. godine, nakon 28 godina pregovora Rusije i Kine. Građevinski radovi zvanično su započeli 2016. godine. Rusija preko ovog mosta planira da izvozi železnu rudu, ugalj, mineralna đubriva, drvnu građu i drugo.

Most će u velikoj meri olakšati trgovinu između dve zemlje jer će trasa biti približno 3.500 kilometara kraća od trenutne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: