Makron ne odustaje od reforme penzionog sistema

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da želi da vlada te zemlje nastavi reformu nacionalnog penzionog sistema uprkos štrajkovima sindikata i radnika.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 13.12.2019.

18:26

Makron ne odustaje od reforme penzionog sistema
Foto: Epa/IAN LANGSDON

Makron je rekao u Briselu da je njegova reforma penzionog sistema "istorijska za našu zemlju", jer će biti dobra priprema za izazove 21. veka.

Rekao je da će promene, koje uključuju podizanje godina za odlazak u penziju na 64 i ukidanje posebnih privilegija za neke radnike, učiniti penzioni sistem pravednijim i sačuvati ga od dugova.

Izrazio je "solidarnost" sa svojim sugrađanima, ali nije se posebno bavio pritužbama sindikata ili problemima u transportu s kojim se putnici suočavaju od štrajka koji je počeo 5. decembra.

"Dobro je što vlada radi na tome, neka nastavi sa radom", rekao je Makron, prenosi AP.

Makron je podsetio francusku javnost da je obećao preuređenje penzionog sistema tokom kampanje 2017. godine.

Sindikati najavljuju štrajkove za Božić, jer mnogi radnici u Francuskoj strahuju da će promene primorati ljude da rade duže za manje novca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

15 h

Podeli: