Za njih nema krize: Otvaraju nove pivnice i zapošljavaju 10.000 ljudi

London -- Britanska firma "J D Vederspun", koja upravlja pabovima, najavila je da će otvoriti više od 10.000 radnih mesta u naredne četiri godine.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, ArturVerkhovetskiy
Foto: Depositphotos, ArturVerkhovetskiy

Kompanija planira da uloži preko 200 miliona funti (256,6 miliona dolara) u otvaranje novih pivnica u Velikoj Britaniji i Irskoj.

Najavljeno širenje, s kojim će radna snaga "Vederspuna" biti povećana gotovo za četvrtinu, dolazi u vreme dok se većina pabova i restorana u Britaniji bori sa rastućim troškovima usled obaveznog podizanja minimalne zarade i sve većim računima za zakupnine i električnu energiju, napominje agencija Rojters.

U saopštenju "Vederspuna" se navodi da je u planu otvaranje između 50 i 60 novih pabova i jednog broja hotela, uglavnom u malim mestima i gradovima srednje veličine u Britaniji, ali i u Londonu, Edinburgu, Glazgovu, Birmingemu i Lidsu, kao i u irskim gradovima Dablinu i Galveju.

Finansijski pritisak na britanske pab operatere doveo je do nekih spajanja i akvizicija, pri čemu je "Grin Kinga" kupio hongkonški "CK Aset" za 4,6 milijardi funti, dok je "Stoungejt", vlasnik lanca pabova "Slag i Letus", pristao da kupi "Ei Grupu" za 1,27 milijardi funti.

Iz "Vederspuna", međutim, poručuju da ne planiraju akvizicije.

"Vederspun neće ulaziti ni u kakve aranžmane kao svi ostali", izjavio je portparol kompanije. Ova kompanija, koju je 1979. godine osnovao njen predsednik Tim Martin i koja upravlja za 875 pabova i 58 hotela širom Velike Britanije i Irske, uglavnom je organski rasla, otvarajući često pabove u objektima bivših banaka i bioskopa. Poslednjih godina sve više ulaže u radno-intenzivniji biznis sa hranom i kafom, navodi Rojters.

strana 1 od 201 idi na stranu