Dojče telekom izbacuje iz upotrebe tehnologiju Huaveja

Dojče telekom (DT) postupno će u naredne dve godine izbaciti iz upotrebe tehnologije kineskog diva Huaveja zbog aktuelnih rasprava o sigurnosnim pitanjima.

Svet

Izvor: Investitor.me

Četvrtak, 21.11.2019.

09:30

Dojče telekom izbacuje iz upotrebe tehnologiju Huaveja
Foto: Depositphotos, Imaginechina-Editorial

Navodeći izvore iz preduzeća, nedeljnik Virtšaftsvohe piše da će DT zameniti delove Huaveja u temeljnoj mreži u sklopu rutinskog postupka zamene.

"U roku od dve godine udeo azijskih delova biće sveden na nula odsto", kažu iz DT.

"Zamenićemo i američke proizvođače a uključiti nove", navode izvori dodajući da se tehnologija kompanije svakako menja svakih tri do pet godina.

Kompanija će ujedno zbog američkog embarga na Huavej iz temelja izmeniti nabavnu politiku i ubuduće će sama nabavljati opremu kod američkih dobavljača, poput Oraklea, umesto da je kupuje u sklopu gotovih rešenja Huaveja, prenosi Investitor.

"Time nećemo zaobilaziti američki embargo budući da se delovi neće prodavati Huaveju", tvrdi upućeni izvor.

U Dojče telekomu nisu odgovorili na upit Rojtersa da komentarišu ove navode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: