Putin: Proizvodnja nafte i gasa iz škriljaca varvarski postupak

Vladimir Putin oštro je kritikovao zemlje poput Sjedinjenih Država zbog toga što ignorišu uticaj proizvodnje nafte i gasa iz škriljaca na životnu sredinu.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.11.2019.

19:24

Putin: Proizvodnja nafte i gasa iz škriljaca varvarski postupak
Foto: Depositphotos/Hackman

On je taj postupak opisao kao "varvarski", koji Kremlj neće slediti.

"Današnja tehnologija proizvodnje nafte iz škriljaca i gasa iz škriljca bez sumnje je... varvarska", rekao je Putin u govoru na jednoj poslovnoj konferenciji u Moskvi, prenosi američka televizijska mreža CNBC.

"Te tehnologije uništavaju životnu sredinu", objasnio je on, dodajući da područja obuhvaćena takvim procesom ekstrakcije obično budu ostavljena u "stanju rizika".

"Uprkos svim ekonomskim koristima, nama te tehologije ne trebaju i nikada to nećemo raditi. Možete biti sigurni da će Rusija uvek biti odgovoran akter na globalnom energetskom tržištu", rekao je Putin.

CNCB navodi da američko Ministarstvo energetike nije bilo dostupno za komentar kada ih je ta redakcija zvala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: