Konkurenti u rudarenju bitkoina udružuju se kako bi izgradili najveću rudarsku farmu na svetu

Nemačka kompanija za rudarenje bitkoina Nordern bitkoin sklopila je sporazum o spajanju sa američkim konkurentom Vinstonom.

Svet

Izvor: Cointelegraph

Sreda, 20.11.2019.

13:05

Konkurenti u rudarenju bitkoina udružuju se kako bi izgradili najveću rudarsku farmu na svetu
Foto: Epa/RITCHIE B. TONGO

Oni će zajedno izgraditi ono što će navodno biti najveća rudarska farma na svetu.

Prema saopštenju za štampu o Nordern bitkoinu objavljenom 18. novembra, Vinston već gradi gore pomenuti objekat, za koji se očekuje da će imati kapacitet od jednog gigavata na površini od preko 100 hektara u Teksasu.

Ta rudarska farma navodno će biti najveći centar za podatke u Severnoj Americi, piše Cointelegraph.

Prva faza izgradnje, koja bi trebalo da se završi u prvom tromesečju 2020, već će imati kapacitet od 300 megavata. Očekuje se da će izgradnja biti završena u četvrtom kvartalu 2020. godine.

Prva dva klijenta koja će iskoristiti predstojeći pogon biće navodno dve korporacije kojima se trguje na javnom tržištu, a koristiće značajan deo svog kapaciteta za rudarenje bitkoina. Ipak, nakon njegovog dovršetka, data centar će takođe omogućiti ubrzanje prikazivanja videa i aplikacija za veštačku inteligenciju.

Nordern bitkoin je kompanija kojom se trguje na berzi, osnovana je prošle godine i specijalizovana za održivo rudarenje bitkoina. Firma upravlja farmom za rudarenje u Norveškoj koja koristi obnovljive izvore energije.

Ideja o postavljanju najvećeg svetskog postrojenja za rudarenje u SAD je zanimljiva, imajući u vidu da je Kina do sada bila na čelu industrije za rudarenje kriptovaluta i ugostila mnoge vodeće kompanije u industriji, poput Bitmajna.

Prema nedavnoj analizi, niski troškovi električne energije, pored pristupa jeftinom hardveru, čine Kinu konkurentnom destinacijom za operacije rudarenja kriptovaluta, uprkos zakonskom okruženju zemlje, piše portal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: