Tehnološki džinovi konkurencija bankama: Gugl ulazi u bankarstvo

Gugl će iduće godine ponuditi tekuće račune zajedno s finansijskim institucijama, uključujući Sitigroup.

Svet

Izvor: Indikator.ba

Četvrtak, 14.11.2019.

15:01

Tehnološki džinovi konkurencija bankama: Gugl ulazi u bankarstvo
Foto: Depositphotos/guynamedjames

To će predstavljati najsnažniji potez jedne velike tehnološke kompanije u potrošačkom bankarstvu.

Većina prethodnih napora bila je usredsređena na kreditne kartice i platne platforme.

Kao deo projekta pod nazivom naziva "Keš", kompanija će postati najnoviji lider Silicijumske doline koji će se okušati u bankarskom prostoru, objavio je Vostrit žurnal.

Prethodni pokušaji Epla i Fejsbuka suočeni su s preprekama, a potrošači su postajali sve skeptičniji u pružanju ličnih podataka velikim tehnološkim kompanijama, prenosi Indikator.ba.

"Istražujemo kako možemo da sarađivati ​​s bankama i kreditnim sindikatima u SAD kako bismo ponudili pametne račune za proveru putem Gugl peja, pomažući njihovim klijentima da imaju korisne uvide i proračunske alate, a svoj novac čuvaju na računu zaštićenom putem FDIC ili NCUA", rekao je potrparol Gugla.

Gugl ne namerava da prodaje podatke o kupcima, rekao je za VJ Cezar Sengupta, izvršni direktor te firme.

Banke su se godinama brinule zbog konkurencije od malih, brzih tehnoloških početnika. Ali ispada da se velike tehnološke kompanije poput Guglea i Amazona, koje su već naoružane vezama sa stotinama miliona potrošača, mogu pokazati kao veća pretnja.

Prošle godine je Amazon navodno razgovarao s JP Morgan Čejsom oko tekućih računa. Epl je početkom ove godine lansirao kreditnu karticu za korisnike ajfona sa Goldman Saksom. Uber je prošlog meseca najavio svoje guranje u finansijske usluge, a Fejsbuk je objavio novi sistem za olakšavanje plaćanja putem svojih društvenih medija i sistema za razmenu poruka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: