Protesti oborili prodaju: Luksuzna modna kuća beleži gubitke na ključnom tržištu

Luksuzna modna kuća Barberi saopštila je da je prodaja njihovih proizvoda u Hongkongu naglo opala nakon protesta u tom gradu koji traju već nekoliko meseci.

Svet

Izvor: klix.ba

Četvrtak, 14.11.2019.

10:38

Protesti oborili prodaju: Luksuzna modna kuća beleži gubitke na ključnom tržištu
Foto: Epa, Alex Hofford

Iz ove kuće su rekli su kako očekuju da će prodaja nastaviti da pada u Hongkongu koji je jedno od ključnih tržišta za njihovo poslovanje.

Protesti protiv vlade počeli su u Hongkongu pre pet meseci i značajno su uzdrmali stanje na berzama. Prodaja Barberijevih proizvoda u prvom polugodištu ove godine bežila je rast od pet odsto, a onda je došlo do nagle stagnacije.

Marko Gobeti, izvršni direktor kompanije, rekao je da su rezultati poslovanja u skladu sa smernicama s početka godine i pored situacije u Hongkongu, gde ova kompanija ima deset prodavnica i obično ostvaruje osam odsto od ukupne prodaje, prenosi portal Klix.

Gobeti smatra da je Barberi i dalje u usponu otkako je on preuzeo kormilo kompanije pre dve godine i ističe da je nova kolekcija njhovog glavnog kreativnog dizajnera Rikarda Tišija generisala snažan dvocifreni rast.

"Takođe smo nastavili da jačamo reputaciju našeg brenda i transformišemo svoju distribuciju", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: