Veliko proširenje aerodroma: Ulažu 2,4 milijarde dolara, stiže nova pista i železnička mreža

Češki premijer Andrej Babiš izjavio je da će međunarodni aerodrom u Pragu biti proširen kako bi zadovoljio rastuću tražnju.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 14.11.2019.

08:00

Veliko proširenje aerodroma: Ulažu 2,4 milijarde dolara, stiže nova pista i železnička mreža
Foto: Depositphotos, olgysha

Babiš je rekao da aerodrom Vaclav Havel planira da proširi svoj Terminal 2, koji trenutno radi za letove do zemalja bezviznog šengenskog područja, a izgradiće i novu pistu do 2028. godine.

Očekuje se da će troškovi iznositi do 55 milijardi čeških kruna (2,4 milijarde dolara), a broj putnika koji koriste aerodrom mogao bi da poraste na 30 miliona godišnje.

Aerodrom je prošle godine koristilo 16,8 miliona putnika, a očekuje se da će ove godine taj broj da poraste na 17,7 miliona. Deo proširenja podrazumeva i železničku vezu između Praga i aerodroma koja bi trebalo bi da bude završena 2028. godine za dodatne 44 milijarde kruna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: