Odustali od traženja posla: Najveći pad zaposlenosti za četiri godine

Broj zaposlenih lica u Ujedinjenom Kraljevstvu pao je u tri meseca zaključno sa septembrom, što ukazuje na slabljenje britanskog tržišta rada.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.11.2019.

12:25

Odustali od traženja posla: Najveći pad zaposlenosti za četiri godine
Foto: Depositphotos, martinan

Kako prenosi list "Gardijan", ukupna zaposlenost je u tom periodu pala za 58.000 osoba, prema najnovijim podacima britanske Kancelarije za statistiku (ONS).

To je najveći pad zaposlenosti u poslednje četiri godine, koji je prouzrokovao da se ukupna zaposlenost spusti na 32,75 miliona ljudi, prenosi agencija Rojters.

Istovremeno je opala i ukupna nezaposlenost za 23.000 lica na 1,30 miliona u kvartalu jul-septembar, što je doprinelo smanjenju stope nezaposlenosti na 3,8 procenata.

To, prema "Gardijanju", sugeriše da je veći broj ljudi odustao od tržišta rada i prestao da traži posao. Rast plata je usporio s obzirom na to da je prosečna zarada u posmatranom tromesečju povećana za 3,6 odsto na godišnjem nivou u odnosu na rast od 3,7 odsto u tri meseca zaključno sa avgustom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: