Novi prvi čovek Mekdonaldsa kupio akcije svoje firme za pola miliona dolara

Njujork -- Novi generalni direktor Mekdonaldsa koliko prošle nedalje nije imao nijednu akciju kompanije, a sada ih poseduje u vrednosti od 500.000 dolara.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Epa/TANNEN MAURY
Foto: Epa/TANNEN MAURY

Još prošle nedelje Kris Kempzinski bio je "samo" direktor Mekdonaldsa za SAD, a nedelju dana kasnije, prema podacima Komisije za hartije od vrednosti i berze SAD od 6. novembra, kupio je 2.580 akcija po 193,81 dolar, ukupno malo više od pola miliona dolara, piše Biznis insajder.

Prethodno je u toku nedelje Biznis insajder objavio da nova pozicija Kempzinskog od njega zahteva da poseduje akcije kompanije u vrednosti od 7,5 miliona dolara do oktobra 2020. godine. To znači da on naredne godine mora da kupi akcije Mekdonaldsa najmanje za još sedam miliona dolara.

Novi glavni izvršni direktor takođe će dobiti povišicu, na 1,25 miliona dolara godišnje kao i godišnji bonus od 170 odsto plate.

Kempzinski je napredovao nakon što je njegov prethodnik Stiv Isterbruk prekršio pravila kompanije koja nalažu da menadžeri ne smeju da budu u vezi s onima koji rade za njih i morao je da se povuče s funkcije.

strana 1 od 195 idi na stranu