Vučić: "Srbija će nastaviti reforme zbog građana"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Ženevi s predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumom Čakrabartijem.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 08.11.2019.

12:00

Vučić:
Foto: Tanjug, Predsedništvo Srbije

Vučić i Čakrabarti razgovarali su o globalnim ekonomskim kretanjima, privrednom rastu zemalja regiona Zapadnog Balkana i projektima EBRD u Srbiji.

Predsednik Vučić je istakao da srpska ekonomija napreduje, kao i da je Nacionalni investicioni plan dobar za nastavak ekonomskog razvoja.

Predsednik EBRD Čakrabarti čestitao je predsedniku Vučiću odlične ekonomske rezultate, istakavši da je Srbija među pet zemalja sa kojima EBRD postiže najbolje rezultate. Evropska banka za obnovu i razvoj podržava inicijativu regionalne ekonomske zone i nastaviće da unapređuje svoju dodatnu vrednost kroz bolju saradnju sostalim internacionalnim finansijskim institucijama, navodi se u saopštenju pres-službe predsednika Republike.

"Mi ćemo da nastavimo reforme zbog naših gradana i zbog naše budućnosti. Hoćemo da unapredimo našu ekonomiju. Želimo da nastavimo ubrzani rast. Mi ćemo zadržati naš rast na preko 3,6 odsto. Oni su za Evrozonu smanjili sa 1,3 na 1,1 odsto", rekao je Vučić.

Naglasio je da će Srbija nastaviti reforme zbog naših građana i želje da budemo članica EU.

"Nisam krio pred svima da ćemo da sarađujemo sa svima, i da tako podižemo našu ekonomiju", rekao je on i dodao da je imao odlične razgvore sa čelnikom EBRD, i da očekuje da postanemo sedište za četvrtu industrijsku revoluciju Svetskog ekonomskog foruma.

Predsednik Vučić izjavio je da se do 1. decembra neće naplaćivati putarina na auto-putu Niš-Dimitrovgrad koji se svečano otvara sutra.

Vučić je novinarima u Ženevi rekao da je o tome razgovarao s direktorom "Puteva Srbije" Zoranom Drobnjakom i s ministarkom za saobraćaj Zoranom Mihajlović.

On je rekao da će svečanom otvaranju "Istočnog kraka Koridora 10", od 86,9 kilometara, prisustvovati i premijer Bugarske Bojko Borisov.

"Dolazi naš bugarski brat Bojko i obratiću mu se i na bugarskom jeziku, vežbao sam", rekao je Vučić.
View this post on Instagram

"Za nas je važno da dobijemo prezicne i jasne odgovore kakvu buduænost želi Evropa u regionu. Dobro je da su potvrdili jasnu i nedvosmislenu podršku evropskom putu svih naših zemalja. Mi æemo da nastavimo sa reformama zbog naših graðana i svega onog što je važno, ali i zbog želje da budemo èlanica EU. Nisam krio da æemo nastaviti da saraðujemo i radimo sa svima. Imao sam dobre razgovore sa èlanovima Svetskog ekonomskog foruma i EBRD. Sve su to važne stvari za nas. Sutra je za Srbiju i njene graðane veliki i najlepši dan, dan kada otvaramo auto-put." - Predsednik Vuèiæ nakon uèešca na skupu Strateški dijalog o Zapadnom Balkanu, u ogranizaciji Svetskog ekonomskog foruma.

A post shared by Aleksandar Vuèiæ (@buducnostsrbijeav) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: