Kina i Francuska potpisale ugovore vredne 15 milijardi dolara

Kina i Francuska potpisale su ugovore u vrednosti od 15 milijardi dolara tokom posete francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 06.11.2019.

10:51

Kina i Francuska potpisale ugovore vredne 15 milijardi dolara
Foto: Depositphotos, ake1150sb

Kako kaže neimenovani zvaničnik kineske vlade, dogovoreni su poslovi iz oblasti vazduhoplovstva, energetike i poljoprivrede, a 20 francuskih kompanija je dobilo "zeleno svetlo" za izvoz živine, govedine i svinjetine u Kinu, javlja agencija Rojters.

Takođe je dogovoreno proširenje protokola za izvoz živine koji je potpisan ranije ove godine, kako bi bile obuhvaćene patke i guske, navodi se u saopštenju iz kancelarije francuskog predsednika.

Makron je u ponedeljak doputovao u Kinu i trebalo bi da kasnije danas krene put Pariza. Kada je reč o dogovorima iz energetike, potpisan je memorandum o razumevanju između "Peking gas grupe" i francuske energetske kompanije "Anži" radi saradnje na terminalu tečnog prirodnog gasa i skladišta u gradu Tjenđin na severu Kine. Između ostalog, francuski "Total" će osnovati zajedničko preduzeće sa kineskom kompanijom Šenerdži Grup za distribuciju TPG-a kamionima u Delti reke Jangce.

Dve zemlje su takođe dogovorile da će do kraja januara 2020. godine postići dogovor o ceni i lokaciji novog postrojenja za obradu nuklearnog goriva, koje će izgraditi kompanija "Orano" ili nekadašnja "Areva".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: