Ruski general otkriva kako Amerikanci krijumčare sirijsku naftu

Moskva -- SAD krijumčare sirijsku naftu u druge zemlje, a konvoje obezbeđuju američke privatne vojne kompanije i jedinice za specijalne operacije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/zeferli@gmail.com
Foto: Depositphotos/zeferli@gmail.com

To je danas izjavio portparol ruskog ministarstva odbrane general Igor Konašenkov.

"Kamioni-cisterne koje obezbeđuju američki vojnici i privatne vojne kompanije krijumčare naftu sa polja u istočnoj Siriji u druge zemlje. U slučaju bilo kakvog napada na takav konvoj, američke specijalne jedinice i borbeni avioni odmah reaguju", rekao je Konašenkov.

On je dodao da se nafta vadi uz pomoć opreme vodećih zapadnih korporacija, čime se krše sve američke sakcije, prenosi Tas.

Konašenkov je ukazao na to da je ugovor za transport nafte sprovela kompanija Sadkab, koja je pod američkom kontrolom osnovana u takozvanoj autonomnoj administraciji na istoku Sirije.

"Prihodi od krijumčarenja sirijske nafte slivaju se na bankovne račune američkih privatnih vojnih kompnija i obaveštajnih agencija preko brokerskih preduzeća s kojima sarađuju", naveo je Konašenkov.

Rusko ministarstvo odbrane izračunalo je da, ako se uzme da je cena jednog barela prokrijumčarene sirijske nafte 38 dolara, mesečni prihod prevazilazi 30 miliona dolara.

"Najviši zvaničnici Pantagona i Lenglija (CIA) spremni su da večno čuvaju naftne bušotine u Siriji od imaginarnih skrivenih ćelija Islamske države, kako bi obezbedili takav kontinuiran priliv finansijskih sredstava bez kontrola i taksi," zaključio je Konašenkov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 199 idi na stranu